Microblading Brows vs. Powder Brows: wat zijn de verschillen?

Wenkbrauwen

Microblading

Steeds meer mensen willen graag volle en perfect gevormde wenkbrauwen. Als gevolg hiervan zijn er verschillende technieken ontwikkeld om dunne of onvolgroeide wenkbrauwen te verbeteren. Twee populaire opties zijn Microblading Brows en Powder Brows. Benieuwd naar de verschillen? Lees het in dit artikel.

Wat is Microblading?

Microblading is een vorm van Permanente make up (PMU) waarbij fijne, nauwkeurige hairstrokes worden gecreëerd om natuurlijke wenkbrauwhaartjes na te bootsen.

Tijdens de behandeling wordt een speciale pen gebruikt met kleine mesjes aan het uiteinde. Deze mesjes worden gedoopt in een pigment en vervolgens in de huid gekerfd om de gewenste vorm en dikte van de wenkbrauwen te creëren. Microblading wordt vaak gebruikt om dunne wenkbrauwen op te vullen en voller te maken.

Wat zijn Powder Brows?

Powder Brows is een andere techniek voor permanente make up waarbij de wenkbrauwen worden ingevuld met een poederachtig effect. In tegenstelling tot Microblading, wordt bij Powder Brows geen gebruik gemaakt van hairstrokes. In plaats daarvan wordt de pigmentatie aangebracht over het hele wenkbrauwgebied met behulp van een speciale PMU-machine. Dit resulteert in een zachte, gepoederde look die lijkt op de wenkbrauwen die zijn ingevuld met make up.

De verschillen tussen Microblading Brows en Powder Brows

Techniek: Het belangrijkste verschil tussen Microblading en Powder Brows is de techniek die wordt gebruikt. Microblading maakt gebruik van hairstrokes om de illusie van natuurlijke haartjes te creëren, terwijl bij Powder Brows een schaduweffect wordt gecreëerd.

Uiterlijk: Microblading en Powder Brows zijn twee verschillende technieken die elk een ander uiterlijk aan de wenkbrauwen geven. Microblading creëert een zeer natuurlijk en haarachtig effect, terwijl Powder Brows zorgen voor een zachte en gepoederde uitstraling. Welke stijl je verkiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, maar ook van factoren zoals je haargroei en huidtype, die de keuze van de techniek kunnen beïnvloeden.

Duurzaamheid: Microblading, hoewel over het algemeen als minder langdurig wordt beschouwd in vergelijking met Powder Brows, kan nog steeds uitstekende resultaten opleveren wanneer het correct wordt uitgevoerd. Gemiddeld kan een Microblading behandeling ongeveer twee jaar meegaan. In feite was Microblading een van de meest populaire behandelingen van 2022, na Combibrows. Hoewel de fijne lijntjes van Microblading mogelijk iets sneller vervagen, biedt het nog steeds een natuurlijk en haargelijkend effect. Aan de andere kant zorgen Powder Brows voor een zachtere, gepoederde uitstraling die over het algemeen langer meegaat

Combi Brows: Combi Brows is een combinatie van Microblading en Powder Brows. Deze techniek combineert hairstrokes aan de voorkant van de wenkbrauwen met een poedereffect aan de achterkant. Combi Brows geven zowel de natuurlijke look van Microblading als de volle look van Powder Brows.

Onderzoek en raadpleeg voorbeelden

Voordat je een definitieve beslissing neemt over welke wenkbrauwtechniek het beste bij je past, is het cruciaal om grondig onderzoek te doen en voorbeelden van beide technieken te bekijken. Bekijk foto’s van voor- en na-resultaten van verschillende technieken en zoek naar mensen met vergelijkbare wenkbrauwvormen en gezichtskenmerken als die van jou. Dit geeft je een realistisch beeld van hoe elke techniek er in de praktijk uitziet en welke resultaten je kunt verwachten.

De keuze tussen Microblading Brows en Powder Brows hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en het gewenste resultaat. Of je nu kiest voor de haarachtige precisie van Microblading Brows of de zachte schaduweffecten van Powder Brows, bij SU pmu zorgen we ervoor dat je het gewenste resultaat krijgt dat jouw persoonlijke stijl en uitstraling perfect weerspiegelt. Onze deskundige technici staan klaar om jouw natuurlijke schoonheid te accentueren en je zelfvertrouwen te vergroten, ongeacht welke techniek je kiest. Kies voor SU pmu en geniet van prachtige, langdurige wenkbrauwen die jouw schoonheid naar een hoger niveau tillen.

Comments are disabled.