Permanente make-up

Permanente make-up is dé oplossing voor iedereen die er altijd fris, netjes en stijlvol uit wil zien, zonder elke dag met veel make-up aan de slag te hoeven. Door middel van Permanente make-up heb je elke dag de perfecte wenkbrauwen, ook als je geen make-up draagt en als je bijvoorbeeld gaat zwemmen. Perfect dus voor iedereen die er graag dag in dag uit goed uit wil zien, zonder hier veel moeite voor te hoeven doen.

Wat is Permanente make-up?

De behandeling, ook wel PMU genoemd, is het aanbrengen van pigment in de bovenste huidlaag. Normale make-up vormt een dunne pigment laag óp de huid en wordt aan het eind van de dag weer verwijderd. Doordat bij de behandeling het pigment in de huid wordt aangebracht, is de make-up constant aanwezig. Het pigment wordt vrij ondiep in de huid aangebracht, waardoor het na verloop van tijd zijn sterkte zal verliezen en het resultaat dus langzaam zal vervagen.

Training Microblading: Leer de kunst van perfecte wenkbrauwen

Hoe lang blijft Permanente make-up mooi?

Voor het beste resultaat zijn er twee behandelingen nodig. De vervolgbehandeling vindt zo ongeveer zes weken na de eerste behandeling plaatst en zorgt voor een optimaal resultaat. PMU gaat gemiddeld zo’n twee jaar mee. Om het resultaat te behouden kun je ervoor kiezen om de wenkbrauwen ongeveer om de anderhalf jaar bij te werken.

Wat is er allemaal mogelijk?

Permanente make-up is er in vele soorten en maten. Permanente make-up wordt voornamelijk toegepast voor de wenkbrauwen. Deze zijn ideaal om door middel van een semi Permanente make up behandeling te voorzien van extra pigment, waardoor ze er altijd perfect uitzien, zonder dat je hier iets extra’s voor hoeft te doen. Wij bieden diverse behandelingen aan, zoals Microblading, Powder brows en Combi brows. Daarnaast behoort ook Lip pigmentatie tot de mogelijkheden.

Doet het plaatsen van PMU pijn?

Het laten zetten van PMU doet in principe geen pijn. Al is pijn natuurlijk een subjectief begrip en zal iedereen dit op een andere manier ervaren. De meeste mensen ervaren een Permanente make-up behandeling als licht ongemakkelijk en vergelijkbaar met het gevoel van het epileren van je wenkbrauwen. Het valt dus reuze mee en onthoudt vooral dat een behandeling maar enkele keren zal plaatsvinden. Het resultaat dat lange tijd aan zal houden zal het meer dan waard zijn.

Wat zijn de kosten van Permanente make-up?

De kosten van een behandeling zullen variëren per soort behandeling. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van door wie je de behandeling uit laat voeren. Ook duren niet alle behandelingen altijd even lang. Daarom kunnen de prijzen per behandeling van elkaar verschillen. Op onze website vind je een uitgebreide prijslijst van alle Permanente make-up behandelingen welke wij aanbieden.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanbrengen van Permanente make-up?

Als je van plan bent een behandeling te nemen, zijn er een aantal zaken waar je vooraf rekening mee dient te houden:
• Het is belangrijk om minimaal een halve dag voor de behandeling geen alcohol, koffie en thee te drinken en geen drugs te gebruiken. Dit verdunt namelijk je bloed, wat van invloed kan zijn op het resultaat;
• Stop een week of twee voor de behandeling met het epileren van je wenkbrauwen. Bij de behandeling zullen wij dit voor je doen;
• Als je al eens Permanente make-up hebt laten aanbrengen, geef dit dan aan ons door voordat je een behandeling boekt;
• Het is verstandig om na de behandeling een tijdje uit de zon te blijven. Hetzelfde geldt voor de zonnebank. Circa drie weken na de behandeling kun je weer gewoon zonnen;
• Je kunt direct na de behandeling gewoon door met jouw dagelijkse planning. De huid zal ongeveer een half uurtje rood blijven, maar dit zal vanzelf wegtrekken.