Microblading

Wil jij graag perfecte wenkbrauwen, maar ben jij er klaar mee om elke keer weer met potloden, poeders en andere producten in de weer te zijn? Dan is Microblading precies wat jij nodig hebt! Microblading wenkbrauwen blijven lang mooi en zien er ook nog eens heel natuurlijk uit. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van Microblading. Maar wat is Microblading precies? Hoe werkt het? Wat zijn de kosten van Microblading?

Wat is Microblading?

Microblading is een vorm van semi permanente wenkbrauw make-up. Met behulp van een klein mesje worden er haarstrookjes gecreëerd, waardoor je wenkbrauwen er voller uit zullen zien. Het geeft een natuurlijk effect doordat er hele fijne lijntjes worden gezet. Dit gebeurt door middel van inkt, dat met het mesje in de huid wordt aangebracht.

Picosecond Laser: De oplossing voor het verwijderen van PMU

Hoe zien je wenkbrauwen er na Microblading uit?

Uiteraard is het je eigen keuze hoe je wil dat je wenkbrauwen er na de behandeling uit komen te zien. Over het algemeen zullen we een vorm aanhouden die matcht met de natuurlijke vorm van je eigen wenkbrauwen. Het is echter ook mogelijk om een totaal andere vorm te creëren als je dit graag wil. Ook op het gebied van kleur is er van alles mogelijk. Het mooiste is om de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen aan te houden of hier dichtbij in de buurt te blijven. Alles tussen blond en zwart is echter mogelijk.

Verschillen tussen Microblading en Powderbrows

Het verschil tussen Microblading en Powder brows is dat Microblading een behandeling is die met een losse tool wordt uitgevoerd en powder brows met een machine. Het verschil is ook terug te zien in het resultaat. Bij Microblading worden hairstrokes gecreëerd en bij Powder brows – de naam zegt het eigenlijk al – wordt er d.m.v. poedertechniek een natuurlijke wenkbrauw gecreëerd.

Hoelang kun je genieten van het resultaat?

Je kunt erop rekenen dat de behandeling ongeveer 1,5 uur in beslag zal nemen. Na circa zes weken dient de behandeling herhaald te worden. Deze tweede behandeling zal circa 45 minuten duren. Je kunt vervolgens tot wel 2 jaar lang plezier hebben van de resultaten, afhankelijk van factoren zoals jouw huidtype en levensstijl. Als je wil dat het resultaat constant in dezelfde mooie staat blijft en dus niet zal vervagen, kun je ervoor kiezen je wenkbrauwen bij te laten werken. Als je jouw wenkbrauwen ongeveer ieder jaar tot anderhalf bij laat werken, is het niet nodig om na twee jaar de behandeling opnieuw uit te laten voeren.

Doet de behandeling pijn?

Microblading wenkbrauwen doen in principe geen pijn. Al is pijn natuurlijk een subjectief begrip en ervaart iedereen dit op een andere manier. De meeste mensen ervaren Microblading als licht ongemakkelijk. Dit ongemak is vergelijkbaar met het gevoel van het epileren van je wenkbrauwen. Het valt dus reuze mee en het resultaat zal het zeker waard zijn.

Microblading kosten

Als je van plan bent een Microblading behandeling te ondergaan, ben je uiteraard nieuwsgierig naar wat de kosten zullen zijn. De tarieven zijn afhankelijk van de soort behandeling en de artiest die de behandeling zal uitvoeren. Je kunt erop rekenen dat je voor een behandeling inclusief herhaalbehandeling ongeveer €445,- tot €645,- kwijt zult zijn.

Enkele tips

Als je van plan bent je wenkbrauwen te laten Microbladen, zijn hier een paar tips waar je vooraf rekening mee kunt houden:
• Het is belangrijk om tenminste een dagdeel voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, koffie en thee te drinken en geen drugs te gebruiken. Deze middelen werken namelijk bloedverdunnend, waardoor het resultaat beïnvloed kan worden;
• Epileer je wenkbrauwen enkele weken voor de behandeling niet meer. Voorafgaand aan de behandeling zullen wij dit nog voor je doen;
• Heb je al eens eerder Permanente make-up laten aanbrengen? Geef dit dan aan voordat je een behandeling boekt.
• Blijf na de behandeling drie weken uit de directe zon en ga niet onder de zonnebank. Na deze drie weken is dit gewoon weer mogelijk;
• De huid zal direct na de behandeling nog eventjes rood blijven, maar dit trekt na ongeveer een half uur vanzelf weer weg. Je kunt na de behandeling direct weer door met jouw dagelijkse planning.