Powder brows

Mooie wenkbrauwen maken je look helemaal af. Je kunt natuurlijk elke dag weer zelf met make-up aan de slag gaan, maar wat is er mooier dan wenkbrauwen die er elke dag mooi uitzien, zonder dat je daar iets aan hoeft te doen? Powder brows zijn mooie, natuurlijke wenkbrauwen met een semi permanent resultaat. Zo zien jouw wenkbrauwen er dag in dag uit vol en netjes uit.

Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows wordt er een zachte schaduw gecreëerd achter de bestaande wenkbrauwen. Dit gebeurt door middel van een klein naaldje dat met pigment kleine stippeltjes (ook wel pixels genaamd) in de huid achterlaat. Het resultaat zijn mooie, zachte poederachtige wenkbrauwen die een opgemaakte uitstraling hebben.

Powder brows voor en na

Jij bepaalt uiteraard helemaal zelf hoe je wenkbrauwen er na de behandeling uit moeten komen te zien. Meestal wordt er een vorm aangehouden die past bij de natuurlijke vorm van jouw eigen wenkbrauwen, maar het is ook mogelijk om een andere vorm te creëren. Ook wat betreft de kleur is er heel veel mogelijk. Het mooiste is om de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen zoveel mogelijk aan te houden. In feite is alles tussen blond en zwart mogelijk.

Doordat de kleur verschillende sterktes kan hebben, is het mogelijk om de wenkbrauw van licht naar donker uit te laten lopen. Dit noemen we ook wel ombré. Het effect van de behandeling zijn mooie, poederachtige wenkbrauwen die eruit zien alsof ze net perfect zijn opgemaakt. Op onze website zijn diverse voor- en na foto’s te vinden om een goed beeld te krijgen van het mogelijke resultaat.

Hoelang blijven Powder brows mooi?

Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur en dient na ongeveer zes weken herhaald te worden. Deze herhaalbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Daarna kun je tot wel 2 jaar plezier hebben van het resultaat. Als je wil dat het resultaat constant hetzelfde blijft en niet vervaagt, kun je ervoor kiezen deze bij te laten werken. Als je dit ongeveer ieder anderhalf jaar doet is een nieuwe behandeling niet meer nodig. Hoelang het resultaat zichtbaar blijft zonder opfrisbeurt is afhankelijk van diverse factoren, zoals jouw huid en je levensstijl.

Doet een Powder brows behandeling pijn?

Het laten zetten van Powder brows wenkbrauwen doet in principe geen pijn. Al is pijn natuurlijk een subjectief begrip en zal iedereen dit op een andere manier ervaren. De meeste mensen ervaren de behandeling als licht ongemakkelijk en vergelijkbaar met het gevoel van het epileren van je wenkbrauwen. Het valt dus reuze mee en het resultaat zal het meer dan waard zijn.

Wat zijn de kosten?

Als je van plan bent Powder brows te nemen, ben je uiteraard nieuwsgierig hoe hoog de kosten van de behandeling zullen zijn. De tarieven kunnen verschillen per soort behandeling en wie de behandeling uitvoert. Je kunt erop rekenen dat je voor een behandeling inclusief herhaalbehandeling €645 ,- kwijt zult zijn.

Enkele tips

Als je van plan bent Powder brows te nemen, zijn hier een paar tips waar je vooraf rekening mee kunt houden:
•  Drink minimaal een halve dag voor de behandeling geen alcohol, koffie en thee en gebruik geen drugs. Dit kan je bloed namelijk verdunnen, wat van invloed kan zijn op het resultaat;
•  Stop een paar weken voor de behandeling met het epileren van je wenkbrauwen. Bij de behandeling zal dit nog gedaan worden;
•  Als je in het verleden al eens Permanente make-up  zoals microblading hebt laten aanbrengen, geef dit dan aan voordat je een afspraak boekt.
•  Direct na de behandeling kun je weer door met jouw dagelijkse planning. De huid zal ongeveer een half uurtje rood blijven, maar dit trekt vanzelf weg.