PMU behandeling, wat is de juiste nazorg?

Microblading

behandeling

PMU, oftewel Permanente make up, is een innovatieve techniek die steeds populairder wordt in de beautywereld. Steeds meer mensen kiezen voor PMU-behandelingen om hun uiterlijk te verbeteren en het gemak van langdurige make up te ervaren. Of je nu kiest voor Microblading, Powder Brows of Combi Brows, het is van cruciaal belang om de juiste verzorging na de behandeling te volgen om de beste resultaten te behalen.

Wat is PMU precies?

PMU, oftewel Permanente Make-up, is een geavanceerde cosmetische procedure waarbij pigment met precisie in de bovenste laag van de huid wordt ingebracht. Het ultieme doel? Het realiseren van jouw gewenste make-uplook, of het nu gaat om het verkrijgen van perfecte wenkbrauwen, het accentueren van je ogen, of het creëren van de lipkleur waar je altijd van hebt gedroomd. Met PMU hoef je je nooit meer zorgen te maken over de dagelijkse routine van het aanbrengen van make-up, omdat de resultaten langdurig en onderhoudsvrij zijn. Ontdek het gemak en de schoonheid van PMU bij SU pmu, waar deskundige technici staan te popelen om jouw natuurlijke schoonheid te verbeteren en jouw zelfvertrouwen te vergroten. Kies voor PMU en bekijk de vele mogelijkheden.

Na een PMU-behandeling is het essentieel om de juiste verzorgingsroutine te volgen om de genezing en duurzaamheid van de resultaten te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke tips voor de nazorg:

  1. Houd de behandelde gebieden schoon: reinig de behandelde wenkbrauwen voorzichtig met een milde, niet-irriterende reiniger om vuil en bacteriën te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen die het pigment kunnen vervagen.
  2. Gebruik geen make-up: vermijd het aanbrengen van make up op de behandelde gebieden totdat ze volledig zijn genezen. Make up kan de genezing verstoren en infecties veroorzaken. Geef je huid de tijd om te herstellen en laat het pigment goed hechten.
  3. Vermijd blootstelling aan zonlicht: bescherm de behandelde wenkbrauwen tegen direct zonlicht, omdat UV-stralen het pigment kunnen vervagen. Draag een hoed of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om de kleurintensiteit te behouden.
  4. Vermijd water en zweet: probeer gedurende de eerste week na de behandeling overmatig zweten en watercontact te vermijden. Als je gedurende lange tijd aan water wordt blootgesteld, kan het pigment uitlopen en het genezingsproces vertragen. Vermijd ook sauna’s, stoombaden en zwembaden.
  5. Volg de instructies van de professional: luister altijd naar de adviezen en instructies van je PMU-specialist. Ze zijn deskundig op dit gebied en kunnen je waardevolle tips geven om een optimale genezing en langdurige resultaten te garanderen.

Het hebben van mooie, goed verzorgde wenkbrauwen kan een boost geven aan je zelfvertrouwen en je hele uitstraling transformeren. PMU-behandelingen bieden de mogelijkheid om dit te bereiken met langdurige resultaten.

Haal het beste uit je PMU-behandeling

Tijdens de genezingsfase na een PMU-behandeling is het normaal dat de behandelde wenkbrauwen wat donkerder lijken. Dit is te wijten aan het aanwezige pigment en het natuurlijke genezingsproces van de huid. Na verloop van de tijd zal de kleur vervagen tot het gewenste resultaat. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te vroeg conclusies te trekken over het eindresultaat.

Naast de eerder genoemde nazorgtips, is het ook belangrijk om te voorkomen dat je aan korstjes of schilfers op de behandelde wenkbrauwen krabt. Dit kan leiden tot littekens en het vervagen van het pigment. Laat de korstjes op natuurlijke wijze genezen.

Door de juiste verzorging na een PMU-behandeling te volgen, kun je genieten van langdurige resultaten en een perfecte make up look. Het is belangrijk om geduldig te zijn, omdat het genezingsproces tijd kost en het uiteindelijke resultaat pas na enkele weken zichtbaar is.

Kortom, PMU biedt een fantastische oplossing voor mensen die op zoek zijn naar langdurige resultaten. Volg de juiste nazorgstappen en geniet van prachtig gevormde wenkbrauwen, zonder elke dag make-up te hoeven aanbrengen. Interesse gekregen in PMU? Neem gerust contact met ons op!

Comments are disabled.